I det djupaste mörker

Livet kan när som helst förändras totalt för oss alla. På grund av yttre dramatiska händelser, genom stress till kaos eller långsamt inifrån som depression. Många upplever också att det yttre livet, den jag är eller det jag gör, inte överensstämmer med den jag är innerst inne. Klyftan mellan det inre och yttre kan skapa en omedveten stress. Jag spelar min roll. Till slut vet jag nästan inte vem jag är eller vad jag vill. Det kan kännas alldeles tomt.

I det djupaste mörker... och det kan finnas verkligt Djupa Mörker för oss... kanske sjukdomen tagit över, kanske alla ekonomiska resurser är slut, själen är ett skrik, inga experter har någon mer hjälp att ge, det du levde för är borta, hoppet slocknat, ensamheten ekar, vännerna försvunnit för länge sen och den smärtsamma outhärdligheten är det enda som är kvar... 
När jag mår som sämst, trots att jag försökt allt som står i min makt för att ändra situationen, är det bra att kunna "acceptera" det som är. Det är som det är just nu! Det är inte bättre än så här. Det här är också en del av livet. Våga ha tillit till att det på något outgrundligt sätt är "ok". Den tilliten kan ge frihet från illusioner. Kanske mod att be om hjälp på andra sätt. 

Skog
MEN det är mycket stor skillnad på att ge upp, bli passiv och uppgiven, för att man inte vågar göra  nödvändiga förändringar eller vågar tala om hur man har det mot att "ge upp" medvetet och uppleva att man verkligen gjort allt man kan och att man nu lever helt "i Guds hand". Det kan finnas stunder när vi tvingas ge upp och ha tillit att överlåta oss... ...till Livet......

Livet kan gripa in med mörker som ger mig möjlighet uppleva smärta och tomhet men kanske också så småningom stiga ut liksom transformerad. Det blir ju i backspegeln jag kan se vad krisen medförde. Men det kan vara lång väg dit.
I det djupaste mörker... vet man aldrig när/var/hur det kan anas ett ljus.


Att skriva, måla, sjunga, dansa eller vara kreativa på andra sätt, hjälper oss föra ut energi ur kroppen. Det minskar den inre stressen och kan öka möjligheten till harmoni och helande.


Upp