Färger för visualisering  


Här ovanför ser du visualiseringsfärgerna i den så kallade healingtriangeln. För "kropp, själ och ande".

Den apelsinfärgade är en utmärkt visualiseringsfärg när man vill öka sin vitalitet och energi samt stärka sin positivitet.

Den gröna är lugnande och balanserande för känslorna och kan användas när man varit alltför stressad, haft en turbulent period och behöver få vågorna stillade.

Den violetta är en inre stimulansfärg för de högre aspekterna av jaget och kan leda mot inre klarhet och djup andlig glädje.

Välj den färg du har behov av. Ta ett djupt skönt avslappnande andetag. Föreställ dig färgen klar och lysande som ett moln du kan omslutas av medan du slappnar av i en lugn, ostörd miljö. Om du är van visualiserare kan du använda färgerna för korta visualiseringar i vardagssituationer, typ på bussen, de kan vara mycket användbara. Även om du ger healing till dig själv eller andra kan de här färgerna vara bra hjälpmedel.

Har du mycket svårt att visualisera kan du, om du vill, skaffa ett eller flera föremål i den färg du känner att du har behov av och ha dem i närheten. Då och då kan du fokusera på dem och göra dig medveten om färgen.

( I mitt arbete använder jag ibland ett Komplementfärgtest som jag själv utarbetat under åren. Med hjälp av det kan jag beskriva en hel del som min klient säger med sitt färgval men kanske inte med sina ord. Det är inte detsamma som det lilla färgtestet på den här sidan!.)

Upp