Färgtest

Färg för kropp och själ

Färger påverkar först och främst våra känslor och ger en omedelbar respons som är relativt snabbt övergående (ett intryck stannar dock kvar, vi har bildat en uppfattning) Men ju starkare färgerna berör oss och ju mer vi använder dem medvetet eller regelbundet, desto mer kommer de att påverka hela vårt väsen, både "kropp och själ". Desto mer kan vi också få veta om dem och oss. 

(Många frågar efter färgsymbolik hos brunt, grått m. fl. och de tas inte upp här i denna korta översikt men finns i min bok "Ljus och färg som helande kraft" från 1989. Den får man numera tag på genom Antikvariat )

Den här sidan är till för att du ska kunna känna efter hur du upplever färgerna. Det är också möjligt för dig att välja en viss färg för visualisering, helande eller energibalans.

Du kan alltså enbart sitta en stund och känna in i färgerna, ta dem till dig en efter en och fundera över hur du upplever dem. Vilket är första intrycket av färgen? Vad påminner den dig om? Är det positivt eller negativt? Beskriv färgen. Hur känns den?

 


 


Klicka gärna på de färger här ovanför som tilltalar dig mest och läs något om dina val! (Öppnas i nytt fönster)

Om du vill ta hjälp av färgerna för helande och balansering:
Känn efter vilken av färgerna här ovanför som ger dig känslan av det du bäst behöver just nu, vilken färg som du kan tänka dig sjunka in i och omslutas av en stund. Om du är lugn och avslappnad och öppen för färgerna kommer du kanske att kunna uppleva att den färg som du har mest känsla för verkligen talar till dig, att den fyller ditt medvetande med sin energi.
(Kanske kan du t.o.m. känna som om färgens änglar finns där med sin helande närvaro.)

Upp