Din livsväg

Numerologin kan tillsammans med andra andliga eller psykologiska redskap hjälpa oss i vår livsutveckling. Det är meningen att vi ska använda den för att utforska världen och oss själva.
Om man slår samman siffrorna i ett födelsedatum, det vill säga år + månad + dag får man det som kallas Livsvägen. (På engelska brukar den kallas Birthpath, Life Lesson eller Life Path.)
Vårt födelsedatum är ju, till skillnad från namnet, oföränderligt under livet och ger därför en konstant aspekt, dels kan Livsvägen delas upp i olika perioder och då beskriva olika utvecklingsfaser i livet.

Livsvägen antyder vårt livstema. Den symboliserar vägen för vår resa genom livet och vad vi personligen kan behöva möta och lära av. Vår livsattityd påverkar valen och därför är personliga insikter och utveckling viktig för att den fria viljan ska kunna användas.
Livsvägens siffror (dubbel- och enkeltalet ) behöver jämföras med den information vi får från namnet. Det går ut på att finna balansen här.
Om man reser medvetet på sin väg kan man klara utmaningarna lättare, våga uppleva livet intensivare och verkligen känna sin "kallelse" och livspassion. Livsvägen ger med tiden mer en karaktärsbeskrivning av oss och vårt förhållningssätt till livet.

Livsvägen är en viktig del i det metodiska uträknings- och tolkningsschema man ställer upp av persondata och som kallas ett numerogram. Men det finns väldigt många andra siffror som beskriver detaljerade aspekter av personligheten, livsvägen ger trots allt mycket generell information.

Uträkningen av livsvägen kan göras på flera olika sätt. Jag föredrar den rakaste och mest naturliga vägen. 

Är du född 27:e augusti 1958 blir din Livsväg 4
2 + 7 + 8 + 1 + 9 + 5 + 8 = 40 = 4 + 0 = 4

Är du född 9:e december 1993 är din Livsväg 7
9 + 1 + 2 + 1 + 9 + 9 + 3 = 34 = 3 + 4 = 7

LIvsväg 34/7 som vi fick här blir på grund av kombinationen 3+ 4/ 7 vid en tolkning rätt annorlunda än till exempel livsväg 25/7 men här fokuserar vi på enkeltalet. Dubbelsiffrorna som föregår den slutliga enkelsiffran har stor betydelse för tolkningen men i vår korta översikt nöjer vi oss här med enkelsiffran. Se gärna mer i min bok "Numerologi i vår tid"
Här nedanför följer en kortfattad uppställning med personexempel från de olika Livsvägarna. Det är naturligtvis bara fråga om mycket generaliserad information när du här endast har en infallsvinkel till ditt numerogram. (Ett numerogram är produkten av all tolkad information från ditt namn och födelsedatum.)

Du kan själv få ut lite mer av Livsvägsinformationen om du jämför den med födelsedagen för personen i fråga. (I ett numerogram jämför man 30- 40 tal i analysen.) En person med till exempel Livsväg 4 som är född den 10:e lever sitt livstema rätt annorlunda än den som har födelsedag den 29:e. Det inser du lätt när du läser de olika födelsedagarnas karaktärsbeskrivningar.

 

Om du lär dig talsymbolik kan du jämföra de olika siffrorna djupare och även ta vara på den viktiga Präglingssiffran, den får du genom att slå samman din födelsedag och födelsemånad. Präglingssiffran kommer att säga en del om din uppväxt samt ge en vink om hur du möter omgivningen (attityden) och kommer till uttryck i vuxen ålder.1 2 3 4 5 6 7 8 9


 

Livsväg 1

När du tänker och handlar utifrån egna idéer, tar egna initiativ och litar till din inre styrka följer du ditt livsvägstema. Ditt oberoende kan komma att testas tills du kan stå på egna ben, men oberoende betyder ju inte att vara rebellisk, det har mycket mer att göra med mod, beslutsamhet och självtillit. Du kan komma att känna dig frustrerad så länge du undertrycker din inre vilja.
Använd din administrativa kapacitet och träna tålamodet. Genom att stärka din självkänsla klarar du kritik bättre. Försök vara fysiskt aktiv för att behålla din vitalitet, du om någon har behov av det, men det är lika viktigt att du skapar tid för vila och avslappning.

Du kan tillföra alla områden något nytt med dina idéer eller skapa nya områden genom egna initiativ. Du mår bäst av att vara din egen på något sätt.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:


Karin Boye  19/10/1
Janis Joplin  28/10/1
Steve Jobs  28/10/1
Per Gessle  28/10/1
Martin Timell  28/10/1
Ken Wilber  28/10/1
Kate Winslet  28/10/1
Simone de Beauvoir  28/10/1
Mark Levengood  28/10/1
Jonas Hassen Khemiri 37/10/1
Niklas Strömstedt  37/10/1
Isadora Duncan  37/10/1
Gudrun Schyman  37/1
Maud Olofsson  37/10/1
Lady Gaga  37/10/1
Christer Björkman  37/10/1

 

Tillbaka

 

Livsväg 2

Samverkan, medmänniskor, vänskap och diplomati är några saker som säkert kommer att visa sig viktiga under ditt liv. Din känsliga lyhördhet, känslan för detaljer och ditt vänliga sätt kan användas som redskap i samarbete med andra. Det finns ingen anledning till otålighet över att andra inte har samma ideal som du, och en känslighet för konflikter kan vara en fantastisk resurs i diplomatiska sammanhang.
Ju mer du vågar desto mer kan du överkomma rädslan att göra misstag. Du har säkert upptäckt att det kan ge mer att gå in i lejonets kula och använda dina känslotalanger istället för att dra dig tillbaka. Du kan lätt skapa den harmoni du så starkt längtar efter utan att trycka ner din egen vilja. På grund av höga ideal kan du attraheras av starka personligheter och kan behöva se till att inte bli utnyttjad.
Eftersom du kan påverkas starkt av din omgivning är det bra om du kan skapa en harmonisk miljö där du hämtar inre näring och vila.

Detaljsamlande, politik, finanser, musik, poesi, regi och medicin är här exempel på lämpliga öppna fält.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Ronald Reagan  20/2
Kristina Lugn  29/11/2
Barack Obama  29/11/2
Tony Blair  29/11/2
Henry Kissinger  29/11/2
Al Gore  29/11/2
Wolfgang Amadeus Mozart  29/11/2
David Beckham  29/11/2
Paris Hilton  29/11/2
Jenny Strömstedt  29/11/2
Bill Clinton  38/11/2
Gösta Ekman  38/11/2
Madonna  38/11/2
Robert Wells  38/11/2
Margot Wallström  38/11/2

Tillbaka

 

Livsväg 3

Kreativitet, fantasi och ett djupt, rörligt känsloliv är egenskaper som tillhör ditt livsvägstema. Ordets gåva, och ord i sig, kan också vara viktiga, vilket inte betyder att du på alla sätt måste ha lätt för dem.
Du behöver uttrycka dig och synas, inte stoppa ditt ljus under skäppan. Det är viktigt att hitta den skapande livsglädjen. Särskilt om du under uppväxten skulle ha upplevt att du blev hämmad i ditt självuttryck. Låt inte känslighet hindra dig och lär dig ta kritik med ro. Men tänk på att andra också kan vara känsliga för kritik.
Det är kanske inte så lätt att hitta rätt yrkesmässigt på en gång eftersom du kan ha många strängar på din lyra.
Livsglädje och optimism ska vara grundstenar i ditt liv och därför blir de kanske en del av ditt livsarbete. Avslappning och positiva djupgående visualiseringar kan vara en hjälp vid nedstämdhet.

Exempel på öppna fält kan vara alla kreativa områden där känslan får vara med och yrken där talet, ordet, kommer till uttryck och där man får vända sig direkt till människor.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Povel Ramel  21/3
Savador Dali  21/3
Sara Lidman  21/3
Hasse Alfredsson  30/3
Anja Pärson  30/3
David Bowie  30/3
Frida Kalo  30/3
Celine Dion  30/3
Marianne Fredriksson  30/3
Robert Aschberg 30/3
Sverker Olofsson  30/3
Charlotte Perrelli  30/3
Emmanuel Macron  30/3
Hillary Clinton  30/3
Carola Häggqvist  39/3

Tillbaka

 

Livsväg 4

Ärlig, seriös och lojal kan vara ord som stämmer in på dig och ditt liv. Många i din omgivning kommer nog att kunna ha användning av din djupgående och lite allvarliga sida. Du vill förstå livet och söker efter dess grundprinciper. Kan planera, konstruera och bygga, vare sig det är i det inre eller yttre. Klarar att arbeta hårt och satsa mycket när du är motiverad vilket betyder att du kan vara mycket produktiv. Men du blir kanske tvungen att jobba med tålamodet för det kommer du att behöva mycket av och genvägar kommer inte att löna sig i längden. Du har alla möjligheter klara av situationer där motståndet tycks stort och den talangen kan säkert komma väl till pass. Du kan också vara väldigt envis och det är i och för sig bra när du kan använda den sidan som en resurs. 
Du gillar ett gediget arbete och har antagligen intentionen att gå till grunden med saker och ting. Om du är en andlig sökare kan det ge dig ett särskilt djup.
Du kan vara selektiv vad gäller nära vänner och har inte alltid så lätt att visa de innersta känslorna. Hjälp dig själv att knyta upp mer och mer, humorn kan vara ditt redskap.

Öppna fält är alla där man kan strukturera, bygga upp något, gå till grunden med eller lägga grund för något (fysiskt eller psykiskt), planera och organisera. Från statistiskt arbete, företagande till healing.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Ivar Kruger  22/4
Leonardo da Vinci  22/4
Herman Lindqvist  22/4
Arja Saijonmaa  22/4
Susan Boyle  22/4
Woody Allen  22/4
Sigmund Freud  31/4
Eckhart Tolle  31/4
Dane Rudhyar  31/4
Marie Fredriksson  31/4
Björn Ranelid  31/4
Bill Gates  31/4
Quentin Tarantino  31/4
Paul McCartney  31/4
Oprah Winfrey  31/4
Ingmar Bergman  31/4
Dolly Parton  31/4
Monica Zetterlund  31/4

Tillbaka

 

Livsväg 5

Kommunikation, människor och möten, nyfikenhet och utveckling är delar av ditt livsvägstema. Din väg går via upplevelse, gärna med hjälp av alla sinnen, inte bara betraktande av livet. Kommunikation i sig ger en slags röd tråd. Förändringar och oförutsedda möjligheter kan kräva anpassning. Fundera över din förmåga att balansera oberoende och beroende på olika plan. Det är viktigt att du kan stanna upp och reflektera över din livssituation men ingen självklarhet att du gör det. 
Uppväxten kan ha präglats av förändringar vilket inte ska ha skapat rädsla utan ett oberoende med möjlighet till ett rörligt, aktivt liv.
Rastlöshet och frustration kan skapa spänningar om du inte hittar balans i dina upplevelsebehov och du behöver både vara ordentligt aktiv och kunna vila och slappna av på ett sätt som passar dig.

Det är bland annat öppet för publik verksamhet, författande, resor, politik, olika former av kommunikation samt helt obanade fält.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Jonas Gardell  23/5
Olof Palme  23/5
Theresa May  23/5
Malena Ernman  23/5
Tove Jansson  32/5
Jens Lapidus  32/5
J. K. Rowling  32/5
Camilla Läckberg 32/5
Ellen DeGeneres  32/5
Stefan Löfvén  32/5
Mark Zuckerberg  32/5
Beyoncé  32/5
Jay Z  32/5
Mick Jagger  32/5
John Cleese  32/5
David Batra  32/5
Pernilla Wahlgren  32/5
Lars Norén  32/5
Carolina Gynning 32/5

 

Tillbaka

 

Livsväg 6

Relationer, kärlek, ansvarstagande, rättvisa och starka åsikter kommer att sätta prägel på detta livsvägstema. Många kommer nog att kunna dra fördel av ditt engagemang och dina insatser inom olika områden. Kärlek kan ge den stora glädjen men förstås också utmaningar. Du behöver som alla bevis från omgivningen på uppskattning och det är en bra idé att försätta dig i situationer där det du gör syns, då ökar chansen att du får den erkänsla du förtjänar.
Ofta finner man här en artistisk eller konstnärlig ådra, ge också din omgivning och miljö den harmoniska ton du längtar efter så mår alla bättre.
Kroppen kan få ett särskilt fokus, det är bra, kanske utövar du någon form av träning eller diet. Du får antagligen goda möjligheter att öka din förståelse för olika slags ansvarsrelationer. Offra dig inte genom att bära mer ansvar än vad som verkligen krävs, planera din tid och sätt gränser.

Öppna fält kan vara hälsa för kropp och själ, underhållning, konstnärligt skapande, vård, service, rådgivning. Områden där man kan göra livet lite bättre, skönare, vackrare eller intressantare för sina medmänniskor.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Astrid Lindgren  24/6
Margareta Krook  24/6
John Lennon  24/6
Stewie Wonder  24/6
Justin Timberlake  24/6
Ingemar Stenmark  33/6
Björn Borg  33/6
John McEnroe  33/6
Fredrik Reinfeldt  33/6
Fredrik Skavlan 33/6
Maryl Streep  33/6
Stieg Larsson 33/6
Barbro Lill-Babs Svensson  33/6
Sarah Dawn Finer  33/6
Karl Ove Knausgård  33/6
Greta Garbo  33/6
Michael Jackson  42/6

Tillbaka

 

Livsväg 7

Visst ska du lära dig utnyttja ditt intellekt för kunskapande, analyserande och sökande men det viktigaste är tilliten till ditt innersta. Ju mer du kan överkomma rädslor desto mer blir dina starka, djupa känslor fantastiska resurser som leder dig närmare din naturliga intuition. Det blir också lättare att visa de innersta känslorna. Till viss del är du nog en reserverad person som inte släpper så många riktigt nära in på livet.
Det är möjligt att du skulle må bra av att sänka de krav du har på dig själv och andra något. Men du ska naturligtvis inte sluta söka det där extra som du strävar mot.
Du kan må mycket bra av viss ensamhet, tystnad och närhet till naturen men det är inte säkert att du söker det medvetet. Dina inre funderingar bör, liksom ditt yttre sökande, med tiden få en målmedveten riktning. Försök finna kanaler för att uttrycka det som finns i ditt inre och din övertygelse. Andningsövningar kan säkert vara välgörande. Att lyssna till musik som talar till hela ditt väsen kan också vara en väg för dig.

Öppna fält kan vara inom områden som litteratur, musik, studier, forskning och undervisning. Områden som ger något utöver det vanliga och i vissa fall kan tänja på gränser

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Fjodor Dostojevskij  16/7
Thomas Di Leva  25/7
Stephen Hawking  25/7
Lars Lerin  25/7
Leif G.W. Persson  25/7
Prinsessan Diana  25/7
Drottning Silvia  25/7
Ebba Witt Brattström  25/7
Malou von Sivers  25/7
Kajsa Grytt  25/7
Leonardo Di Caprio  25/7
Glen Close  34/7
Johnny Depp  34/7
Elon Musk  34/7
Fredrik Lindström  34/7
Torgny Lindgren  34/7
Tony Irving  34/7
Angela Merkel 34/7

Tillbaka

 

Livsväg 8

Att förverkliga de ambitioner och visioner du har så rationellt och effektivt som möjligt leder dig in i ditt livsvägstema. Det kan betyda att ta kontroll över ditt eget liv och i vissa sammanhang även kunna släppa på kontrollen. Var medveten om dina val. Det är meningen att du ska lära dig handskas både med din styrka och svaghet. För att rätt använda sin styrka måste man också våga känna och visa sin svaghet.
Den yttersta meningen med din strävan bör ligga utanför den materiella tillfredsställelsen, men den ska inte uteslutas. Kanske har du intresse för konst i någon form, tillåt dig uppskatta det sköna.
Om du tidigt konfronterats med dominanta personer är det bra att ta lärdom av det och kunna skilja på positiv styrka och negativ dominans.
Yrkesmässigt bör du se till att det finns plats för dina åsikter och din personliga tillväxt. Det kan vara intensivt omkring dig och bra att tänka på att magen inte klarar vilka inre spänningar som helst. Sök rekreation på det sätt som tilltalar dig bäst.

Öppna fält är alla som rör organisation och stora företag, stora sammanhang, ja överallt där ambitionen kan sättas in med kraft i stor skala.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Göran Persson  26/8
Bob Dylan  26/8
Martin Scorsese  26/8
Marie Göransson  26/8
Brigitte Macron  26/8
Stellan Skarsgård  26/8
Pablo Picasso  26/8
Anna Kinberg Batra  26/8
Martha Stuart  26/8
Tilde de Paula Eby 26/8
Annie Lööf  35/8
Robyn  35/8
Renée Nyberg  35/8
Mikael Persbrandt  35/8
Nelson Mandela 35/8
Daniel Westling  (prins Daniel) 35/8

Tillbaka

 

Livsväg 9

Här finns öppenhet, starka känslor, engagemang och fantasi. Kanske också skapande kreativa talanger som behöver finna sina uttryckssätt.
I ditt livsvägstema ingår att du ska ge av dig själv och de talanger och resurser du har men du behöver också verkligen kunna sätta gränser för din egen skull. Försök utveckla samma kärlek till dig själv som du har för världen och det som engagerar dig.
Livet kan ha många djupa känslomässiga upplevelser i beredskap, en del säkert helt underbara. Men höga ideal kan också ge upphov till besvikelser, kanske har du möjlighet se att kärleken finns bortom allt.
Långa resor eller på andra sätt nära kontakter med andra kulturer är ofta viktiga delar av din utveckling. Försök skaffa goda vanor och glöm inte din kropp, du har verkligen behov av bra mat och dryck för att klara allt du vill. Egentligen är du ju full av underbara känslor och levande fantasi i ditt innersta. De finns där för att användas.

Öppna fält är alla som hänger ihop med vida vyer, höga ideal, engagemang och många människor. Och naturligtvis artistiska och publicistiska.

Exempel på personer vilka har födelsedatum som ger denna Livsväg:

Erich From  18/9
Tage Danielsson 27/9
Helena Bergström  27/9
Carl Jan Granqvist  27/9
Yoko Ono  27/9
Curt Cobain  27/9
Justin Bieber  27/9
Bob Marley  27/9
Ulf Lundell  27/9
Ray Charles  27/9
Henning Mankell  27/9
Virginia Wolf  27/9
Andrea Bocelli  36/9
Rickard Söderberg  36/9
Zara Larsson  36/9
Adéle  36/9
Carl Bildt  36/9
Dustin Hoffman  36/9
Kronprinsessan Victoria 36/9

Tillbaka


Upp